Dit zijn de bruiloft trends voor 2020!

Het bruiloftsseizoen staat voor de deur. Een mooi moment om eens te kijken naar zes van onze favoriete bruiloft trends voor 2020.  

1 Ecobruiloft

De ecobruiloft is een trend die al een aantal jaar aan het groeien is. Steeds meer bruidsparen vinden het belangrijk dat naast een duurzame leefstijl ook hun bruiloft zo duurzaam mogelijk wordt ingericht. Denk bijvoorbeeld aan uitnodigingen gedrukt op gerycled papier, een vegan menu, vintage trouwkleding of gemaakt van duurzame materialen en zo nog veel meer.  

trends weddingplanner trouwirngen

foto: Studio Damon

2 Droogbloemen  

Een trend die in 2019 al zichtbaar was, maar dit jaar echt niet meer weg te denken is, de droogbloemen en dan met name pampasgrassen. Zo zien we veel mooie statement tafelstukken of bruidsboeketten verwerkt met pampasgras. Dit kun je goed verwerken in een bruiloft met een vintage of bohemian thema. Ook worden droogbloemen wel gebruikt als decoratie op de bruidstaart of als bedankje voor de gasten.

ceremoniemeester trouwboeket

foto: Ilka van Wieren

3 Statement decoratie

‘Go big or go home’ dat is het motto voor bruiloftsdecoratie in 2020. Bruidsparen willen op een bruiloft graag hun persoonlijkheid terug laten komen in de decoratie en je ziet dat dit zich uit in statement decoratie. Dit vertaalt zich ook door in de trend van de droogbloemen, zo zie je veel grote bloemstukken en bloemenwolken met pampasgras erin verwerkt. Maar statement decoratie zie je ook terug in grote backdrops met grote bloemstukken, mega grote lichtletters of enorme ballonnenbogen.

trouwlocatie bruiloft decoratie

foto: Creatieve Fotomissies

4 Kleur, kleur en nog meer kleur  

Waar je voorheen bij bruiloft styling voorheen vooral veel wit, ivoor en pastelkleuren terugzag, wordt het nu steeds populairder om accentkleuren te kiezen voor de stijl van de bruiloft. Kijk wat bij jullie past en kies één accentkleur die jullie dag omvat en vul de rest daarop aan.  

bruidstaart trends bruidsbloemen

foto: For Love We Live

5 Keeping it real

Steeds vaker wordt de standaard geposeerde photoshoot weggelaten uit het draaiboek. Bruidsparen geven de voorkeur aan een fotoboek vol spontane foto’s die door de dag heen gemaakt worden, de ‘real’ foto’s. Uiteraard is er ook niets mis met een geposeerde photoshoot, kies vooral waar jullie je het meest comfortabel bij voelen.  

weddingplanner noord holland

foto: Ilka van Wieren

6 Relaxed dineren

Bruidsparen willen geen gedoe meer met wie naast wie moet zitten en hoe de indeling van de tafels moet worden. Dit zorgt ervoor dat ook het informele diner steeds vaker plaats moet maken voor meer relaxte vormen van samen eten. Zo wordt shared dining populairder waarbij er in één keer veel eten op tafel wordt gezet en iedereen kan pakken wat die wil. Maar ook het walking diner of buffetten zie je al meer voorbijkomen.  

diner bruiloftstyling

foto: Underneath the Apple Tree

Enthousiast geworden van alle ideeën? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek dan kijken we samen wat Making Memories voor jullie bruiloft kan betekenen.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *