Wat moet ik doen als ik mijn bruiloft moet verplaatsten door COVID-19 (Corona)?

Al lange tijd kijken jullie uit naar jullie bruiloft en bijna is het dan zover. Ten minste.. voordat de wereld werd opgeschrikt door het Corona virus. De tijd van leuke voorbereidingen hebben plaatsgemaakt voor zorgen. Kan onze mooiste dag wel doorgaan of is het toch beter om de bruiloft te verplaatsen? Zoveel vragen. Ik ga proberen jullie te helpen.

1. Informatie verzamelen

De informatie stroom vanuit de overheid is groot en er verandert veel in korte tijd. Op dit moment mogen er geen evenementen plaatsvinden en zijn alle cateringlocaties gesloten. Het is nu dus niet mogelijk om jullie bruiloft plaats te laten vinden. Deze regeling duurt tot 20 mei. Houd de sites van het RIVM en de overheid goed in de gaten om te kijken of na deze datum jullie trouwlocatie wellicht weer open mag gaan. En als jullie trouwlocatie straks weer open is zijn er dan nog maatregelen waar jullie rekening mee moeten houden? Hoeveel gasten mogen er komen? Mogen er handen geschud worden?

2. Neem contact op met jullie trouwleveranciers

Wanneer jullie de bruiloft willen verplaatsten is het goed om contact op te nemen met jullie trouwleveranciers. Wat zijn hun voorwaarden? Wanneer zijn zij nog beschikbaar en zijn er extra kosten verbonden aan het verschuiven van de bruiloft? Wanneer jullie al deze informatie op een rij hebben weten jullie precies wat de extra kosten zijn wanneer de bruiloft verplaatst wordt en wanneer dit eventueel zou kunnen.

3. Check de voorwaarden van jullie bruiloft verzekering

Wanneer jullie precies weten wat de mogelijkheden en extra kosten zijn vanuit jullie trouwleveranciers is het verstandig contact op te nemen met jullie verzekering. Wat is precies gedekt? Wat gebeurd er wanneer de bruiloft verschoven wordt en hoe kan de verzekering jullie hierin tegemoet komen? Jullie hebben de bruiloft verzekering immers niet voor niets afgesloten.

4. Overleg

Uiteindelijk is het jullie bruiloft. Jullie besluiten wanneer jullie de bruiloft wel willen laten plaatsvinden en in welke vorm. Wanneer jullie de bruiloft gaan verplaatsen is het goed om zo snel mogelijk jullie gasten te informeren. Zo kunnen ze rekening houden met jullie nieuwe trouwdatum en heeft iedereen weer iets om naar uit te kijken in deze moeilijke tijd.

Hopelijk helpen deze stappen jullie om iets meer grip te krijgen wanneer jullie overwegen of misschien zelfs gedwongen zijn jullie bruiloft te verplaatsten.

Lees ook eens de uitgebreide blog van mijn trouw collega Daphne over dit onderwerp.

Wanneer jullie vragen hebben… stel ze me gerust!! Ik zal er alles aan doen om jullie zo goed mogelijk te helpen in deze onzekere tijd.

Liefs Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *